top of page

Нашите проекти

Тоа е одлична можност да им помогнеме на посетителите да го разберат контекстот и позадината на нашата работа. Кликнете двапати на полето за текст за да започнете со уредување на вашата содржина и погрижете се да ги додадете сите релевантни детали што сакате да ги споделите.

Краток филм

РАЗГОВОР ЗА ЖИВОТОТ

Режија: Агим Абдула
Продуценти: Буњамин Куртиши и Фидуш Ќамили
Пишува: Агим Морина
Музика: Самир Дургути
ДОП: Бесим Сејдиу
Продуцентска куќа: ГАЛАКТИКА Пикчрс
Поддржано од: Агенција за филм на Северна Македонија

Синопсис

14682085_1221662054563873_8337687665226274137_o.jpg

Краткиот филм „Разговор за животот“ претставува реконструкција на настан што му се случил на филмскиот херој, самиот писател, Вулнет во неговата младост. Вулнет му ја опишува својата животна приказна на својот внук Арбреш, 

Краток филм

ПОЧЕТОКОТ

Режија: Агим Абдула
Продуценти: Буњамин Куртиши и Фидуш Ќамили
Пишува: Агим Абдула
Музика: Дарко Спасовски
ДОП: Бесим Сејдиу
Продуцентска куќа: ГАЛАКТИКА Пикчрс
Поддржано од: Агенција за филм на Северна Македонија

Синопсис

Светот е полн со лаги и измами. Луѓето се сомневаат во сè; сè им изгледа сомнително. Дури и се сомневаат во сопственото постоење. Тие не се сигурни дали тоа што го гледаат е реално или имагинарно, додека реалноста е сосема поинаква. Несигурноста преовладува. Дали смртта е крајот или почеток? Тоа е прашањето.

29340079_1753229468073793_4651366864792846336_n.jpg

Краток филм

ОДЛУКА

Режија: Агим Абдула
Продуценти: Буњамин Куртиши и Фидуш Ќамили
Пишува: Буњамин Куртиши
Музика: Дарко Спасовски
ДОП: Душан Кардалевски
Продуцентска куќа: ГАЛАКТИКА Пикчрс
Поддржано од: Агенција за филм на Северна Македонија

Синопсис

39851701_2202975689934202_5845851996283731968_n.jpg

Една стара дама е внимателно набљудувана од млад човек, кој всушност се однесува како грижлив. Подоцна, тој запознава обичен крадец и бара од него да провали во станот на старата дама. Успева да го убеди крадецот да ја изврши кражбата иако овој изразил неподготвеност. После една недела, крадецот успева да го направи злото дело. Набргу потоа, старата дама се разболува. Крадецот се наоѓа во ситуација да донесе ОДЛУКА која ќе го промени животот.

Игран филм

КОМА

Режија: Агим Абдула
Продуценти: Буњамин Куртиши и Фидуш Ќамили
Пишува: Буњамин Куртиши
Музика: Ронан Мејлард
ДОП: Душан Кардалевски
Продуцентска куќа: ГАЛАКТИКА Пикчрс
Поддржано од: Агенција за филм на Северна Македонија

Синопсис

Африм и Кенан се среќаваат по долги години оживувајќи ги спомените од детството. Несреќата што ја трпи Африм го става Кенан во многу тешка ситуација. Дали Кенан е спремен да жртвува се за да остане близок со пријателите од детството. Сега и двајцата бараат спомени, но во различни форми!

279709455_5237669346296437_6643010781259164584_n.jpg
bottom of page