top of page
277177333_5132794163450623_9139546034132110567_n.jpg

THEMELUESI

Bunjamin Kurtishi - Biografi dhe Filmografi
 

Bunjamin Kurtishi ka lindur më 28 tetor 1986 në Shkup. Shkollën e mesme të ulët e kreu në “Nikolla Vapcarov”, ndërsa të mesmen në “Cvetan Dimov”, të dyja në vendlindje. Më pas i regjistroi studimet universitare në Universitetin Shtetëror të Tetovës për inxhinieri kompjuterike. Ai e filloi karrierën e tij profesionale në Produksion televiziv. Që nga themelimi i televizionit kombëtar “TV Shenja”, Bunjamin ka qenë punonjësi përgjegjës për sa i përket grafikës dhe dizajnit. Po kështu logoja e këtij televizori është produkt i tij. Gjithashtu, ai ka punuar në disa stacione televizive ndërkombëtare si ANADOLU Agency si korrespondent dhe Al Jazeera Balkans si redaktor i Programit Dokumentar. Në këtë periudhë ka bashkëpunuar me disa produksione dhe kompani edhe në këtë fushë. Në janar 2014 hapi kompaninë e prodhimit të filmit “GALAKTIKA Pictures” e cila është ende nën drejtimin e tij. Në shtator të vitit 2015, Fondi i Filmit i Republikës së Maqedonisë së Veriut financoi filmin me metrazh të shkurtër "Bisedë për jetën", me regji të Agim Abdula. Bunjamin është producent i këtij filmi. Në vitin 2018 ai prodhoi filmat me metrazh të shkurtër "Fillimi" dhe "VENDIMI" të cilët patën një jetë të suksesshme festivali dhe fituan 10 Çmime në festivale të ndryshme ndërkombëtare. Gjithashtu këta filma të shkurtër u mbështetën nga Agjencia e Filmit të Maqedonisë së Veriut dhe me regji të Agim Abdula. Në vitin 2021, Bunjamin Kurtishi prodhoi dy filma të metrazhit të shkurtër të pavarur "Korrik" me regji të Sezer Salihit dhe "Lobus Frontalis" me regji të Kristina Atovska. Për momentin Bunjamin është duke punuar për filmin e tij të parë artistik “KOMA” me regji të Agim Abdula. Projekti është në proces post-produksioni dhe duhet të finalizohet deri në qershor të vitit 2022. Gjithashtu, ai është në proces para-produksioni për filmin e tij të parë dokumentar artistik “75 vjet Vardar Film” (kompania e parë e prodhimit kombëtar maqedonas) me regji të Vladimir Blazevski. . Bunjamin Kurtishi është një regjisor i gjithanshëm. Ai ka disa projekte si regjisor dhe montazher. Në vitin 2016 ai drejtoi filmin dokumentar artistik “The day i Knew You” prodhuar nga Men Media Films nga Kosova. Në vitin 2021 ka realizuar regjinë dhe montazhin e filmit dokumentar biografik të shkurtër “43 vjet vlerë” prodhuar nga kompania e tij GALAKTIKA Pictures. Për momentin ai është duke punuar në filmin e tij të parë të shkurtër “Kamera” i mbështetur nga Agjencia e Filmit në Maqedoninë e Veriut, prodhuar nga GO&Li Production Company.

Përveç veprave të tij autoriale si producent dhe regjisor, ka marrë pjesë edhe si juri në disa festivale ndërkombëtare të filmit si:
Festivali Ndërkombëtar i Filmit në Dhaka, Dhaka - Indi
Festivali i Filmit Reykjavik Visions, Reykjavik - Island
Festivali Ndërkombëtar i Filmit Ismailia, Ismailia - Egjipt.

Fidush1.jpg

THE FOUNDER

Fidush Kjamili Aliu - Biography and Filmography

Fidush Kjamili Aliu was born in Saraj, Skopje, Republic of North Macedonia, on December 28, 1972. Primary school in Saraj, general gymnasium. He then continued his studies at the Faculty of Philology in Skopje.


In January 2014 he opened the film production company "GALAKTIKA Pictures" in partnership with Bunjamin Kurtishi.
In September 2015 the Film Fund of the Republic of North Macedonia funded the short feature film "Conversation on life", directed by Agim Abdula. Fidush is the producer of this film. In 2018 he produced the short films "The Beginning" and "DECISION" which had
successful festival life and won 10 Awards on diferent International festivals.

Also these short films were supported by North Macedonian Film Agency and directed by Agim Abdula. In 2021 Fidush Kjamili Aliu produced two indipendent shorts feature films ``July” directed by Sezer Salih and “Lobus Frontalis' directed by Kristina Atovska.

 

At the moment Fidush is working on his first feature film “KOMA” directed by Agim Abdula. The project is in Post-Production process and shoulld be finalized by June 2022.  Also, he is in the pre-production process for his first documentary feature film “75 Years Vardar Film” (the first Macedonian National production Company) directed by Vladimir Blazevski.

bottom of page